אתגר לקונדיטורים: איך אופים עוגות טובות ללא סוכר?


במשפחה שלנו יש סוכרת, ואני באופן אישי נמצאת על הגבול וגם מגיבה לכמויות הקטנות ביותר של סוכר ב… הירדמות! סוכר לא נותן לי אנרגיה אלא גונב לי אנרגיה. בקיצור, עברתי לדיאטה ללא סוכר.  ומאחר ואני אוהבת מתוק (מאוד) מדי פעם מתחשק משהו. אז קניתי לי  דברי מתיקה ללא סוכר , המומלצים אפילו על ידי
האגודה הישראלית לסוכרת.

  אלא שאז, אחרי מספר שנים של צריכת המוצרים הללו גיליתי שהם הם הסיבה לכאבי בטן, גאזים ותופעות לוואי אחרות שאחסוך מכם אותם חוויתי מבלי לדעת מה גורם להם.  גיליתי במקרה, שאחוז מסוים של אנשים רגיש לסוכרים רב כוהליים, באנגלית,
Alcohol sugars   .

ראו למשל: מאמר של האגודה האמריקאית לסוכרתיים.

מי שרגיש, עשוי להגיב די מהר לכמות לא גדולה יחסית של אותם סוכרים. דוגמא לסוכר כזה שמככב במוצרים הממותקים בממתיק מלאכותי הוא מלטיטול.  יש 7-8 כאלה, ורובם נגמרים ב- ול.  בישראל, על רוב המוצרים הללו אין התראה שצריכת המוצר עלולה לגרום לתופעות במעיים, וגם לא שיש בהם סוכר כוהלי.

הפסקתי לצרוך את המוצרים, ונגמרו כל התופעות. זה, אחרי שהיתי אין ספור פעמים אצל הרופא, וקיבלתי תרופות שחלקן לא מומלצות לשימוש ארוך טווח. בקיצור, לא מעי רגיז ולא בטיח.

אבל בכל זאת, לבן אדם מתחשק משהו מתוק…

אז אני רוצה להציב אתגר למי שמוכן להתמודד אתו:

מתכונים לעוגות, עוגיות, חטיפים לא סוכר, ללא תחליפים טבעיים כמו סילאן, דבש או ממתיק על בסיס אגבה. מתכונים שיוצאים באמת, ולא משתמשים בשוקולד עם תחליף סוכר, או בסוכרים רב כהליים

האם יש איזה שפ/ית שמוכנים לא רק לזרוק מתכון לרשת, אלא להקליט, להדגים מההתחלה ועד הסוף, כולל התוצאה הסופית ומבחן טעימה, כמו בתוכניות אפיה אחרות

המון חולי סוכרת מאותגרי סוכרים רב–כוהליים יודו לכם

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s